Friday, May 22, 2015

16KG HILANG - MISI 100 HARI WEIGHT LOSS NECK BERJAYA!!!

Assalammualaikum.
Bonda doakan pembaca blog Bonda Hebat dilimpahi rahmah dan sentiasa KURUS dan SIHAT.

Alhamdulillah.. Program Now Everyone Can Kurus (N.E.C.K) Batch#1 sudah berakhir dengan seribu satu cerita kejayaan. Bermula dari 1 February 2015 dan berakhir pada 11 May 2015.

Adakah kejayaan itu bersandarkan kepada kilogram yang hilang?

Oh! Tidak... bukan itu sahaja....

KEJAYAAN NECK

Program ini mensasarkan gaya hidup sihat, nilai persahabatan, makna kejujuran juga usaha untuk mengecapi kebahagiaan dunia dan akhirat!Namum begitu, bila Bonda baca akhbar, hati Bonda tersentuh sangat-sangat. Statistik rasmi yang dilaporkan, 2 dari 5 orang Malaysia mengalami masalah OBESITI.

Berpeluang menceritakan KEJAYAAN Bonda.

Alangkah bagusnya jika Bonda dapat membantu lebih ramai mereka yang mengalami masalah berat badan.....Yup! Itu lah misi Bonda. Bonda akan cari lebih ramai orang yang mahu dibantu untuk menurunkan berat badan....Kalau boleh yang 100kg keatas.

Bonda sendiri adalah peserta Batch#1. Sebelum hadirnya Program NECK, Bonda telah pun berjaya menurunkan berat badan dari 70kg ke 59kg.... 11kg tu....dalam tempoh 5 bulan. Itu pun masa tak ada ilmu....buat geli-geli aje....Alhamdulillah..... bila Bonda dapat tahu akan Program NECK, kaji punya kaji....selidik punya selidik.....rupanya kaedah yang digunakan hampir sama dengan apa yang Bonda amalkan.

Program NECK menggunakan FORMULA M.E.S.T.I KURUS.

Apa lagi.... Bonda pun daftarlah jadi peserta. Memang blurr juga pada peringkat awal tu. Macamana la diaorang ni nak monitor aku nihhh..... Guna TELEGRAM je, Coach kat Johor, Mentor kat Parit Buntar, penimbang kat rumah........Mampu ke nak trim balik punggung yang dah beranak 8 ni.....

Kalau fikir logik, memang tak leh percaya laaa....

Owh! My punggung!
Hasil terbaeekkk!!!

PERCAYA sebelum BERJAYA!

Bonda follow apa Mentor cakap, ikut apa yang Coach ajar, terbakar dengan semangat rakan-rakan sekapal.

Hasilnya....Bonda berjaya turunkan sebanyak 5kg lagi dan mendapat BERAT IDEAL 54kg. Hanya sebulan selepas menyertai Program NECK. WOW WIE!

MISSION ACCOMPLISHED!

Maksudnya... Total keseluruhan berat badan yang berjaya Bonda turunkan ialah 16kg...wallawey!!! Satu KEJAYAAN yang sangat tak terfikir dek akal (akal Bonda laaa....).
Bonda memang tak sangka boleh dapat balik angka 5 tu.....YESS!!

Bonda dah berjaya!!! Now...IDEAL WEIGHT!


Ha ha ha ha...gumbiranya hati beta...! Tiada lagi peha berlaga hingga melecit, solat jadi mudah, pilih pakaian pun mudah......sampai kan anak-anak Bonda pun rasa TERANCAM....banyak baju diaorang Bonda dah boleh pakai....hi hi hi 

Namun perjuangan tetap diteruskan......Bonda target BMI yang ideal. Bukan nak kurus sangat...Bonda nak SIHAT. Kalau GEMUK, camana nak SIHAT kan.....

Bonda sangat yakin Program NECK dapat membantu lebih ramai orang yang menghadapi masalah berat badan. Atas keyakinan ini...selain jadi peserta Batch#1, Bonda jadi AGEN......Bonda nak bantu lebih ramai orang yang ingin dibantu untuk menurunkan berat badan....mudah-mudahan inilah pelaburan untuk AKHIRAT nanti.....

Perkembangan anak Bonda, OSNI Batch#2
Dalam Program ni ada rakan-rakan berjemaah. Ada Coach dan Mentor yang akan pantau anda. Sangat-sangat bermotivasi......jika motivasi anda turun...rakan-rakan jemaah, Coach dan Mentor akan bantu anda untuk bangkit semula.

DIET YO-YO


Dalam program ini semuanya secara SEMULAJADI. Program NECK tidak mengamalkan diet EKSTREM. Allah memberi rezeki untuk kita nikmati....untuk siapa Allah bagi rezeki tu?

Cumanya kita perlu faham tentang KAWALAN MINDA, EMOSI, NAFSU dengan ILMU. Bila tak ada ILMU, kebanyakkan diet akan gagal....jadi diet Yo-yo.

Peserta NECK bebas untuk memilih makanan sendiri.

Setiap hari wajib makan NASI....Wajib makan 5 kali sehari. Banyaknya....

Hairankan??? Program nak tambah berat ke...nak turunkan berat? Tak caya tak per.....

KEPUTUSAN PERTANDINGAN NECK BATCH#1

Keputusan pemenang Pertandingan NECK Batch#1

Cuba tengok result NECK Batch#1 ni. Rekod terbaik 20.6% loss dan hampir 16kg boleh turun dalam 100 hari...

Paling Bonda gembira dan nak citer kuat-kuat kat sini....antara top 4 yang menang untuk penurunan terbanyak.....3 daripadanya ialah peserta yang mendaftar dengan Bonda. 

Apa RAHSIAnya??? Hi hi hi....nanti nanti la Bonda citer.....tunggu dapat result Batch#2 & Batch#3. 

Anak Bonda - Ustazah Sharizar 


Ustazah Sharizar - Pemenang Pertama

Anak Bonda - Mariam Salleh

Mariam Salleh - Pemenang Kedua

Anak Bonda - Puteri Masyita

Puteri Masyita - Tempat Keempat

Camana?

Nak Bonda bantu? Kalau anak-anak yang daftar dengan Bonda.....Ustazah Sharizar, Mariam Salleh dan Puteri Masyita boleh BERJAYA......sudah tentu anda pun boleh juga.....

Bonda dan Mariam dulu sama-sama belajar di UUM.

Kami ni senior dan junior masa di SMKASAS

Boleh jadi model beg tak? Nak pinjam la beg ustazah ni..... 

Anda masih lagi berfikir-fikir ke?

Sampai bila nak bawak kenderaan berat kesana kesini. Asyik bawak LORI je....kan senang parking kalau bawak MYVI...

Pertemuan Batch#1 dan Batch#2 semasa coach turun KL

Jangan berlengah lagi...daftar dengan Bonda sekarang. Bonda akan pastikan anda juga boleh berjaya seperti mereka. 

Bonda doakan anda sentiasa CERIA, KURUS dan SIHAT. Sama-sama kita sihat untuk dimanfaatkan kesihatan itu untuk diri sendiri, keluarga dan mereka yang memerlukan....

"JOM KURUS DAN SIHAT HANYA DARI RUMAH"

Bonda Hebat
a.k.a. Tun Azah Aziz
011370073285 comments: